Влязохме ние един ден в кухнята, запретнахме ръкави и започнахме да творим. Нали е лято, веднага замислихме нови сладоледи. Категорично изхвърчахме от коловозите на традицията като вместо плодове и шоколад използвахме подправки и зеленчуци. Резултатът е толкова изкусително вкусен, че дори ние се изненадахме! Финалистите са Зеленчуков Сладолед (с червено цвекло, моркови и копър) и Йога Сладолед (с масала микс индийски подправки). И двата са едновременно сладки, освежаващи и... пристрастяващи. Пък и вече можеш да си вземеш и сладолед за вкъщи. Освен новите сладоледи в кутии за в къщи сме приготвили и банан с джинджър, кераб с лешници и ментов сладолед.А после взехме различни плодове, разбихме лед на сняг и направихме ледени сокове. Започнахме с традиционните Ледена Лимонада и Ледена Ягодина, но освен тях в новото меню сме включили и Ледена напитка от Джинджър (ледена и леко люта, незабравимо преживяване е), а също и Сок от Цвекло с много лед - и той сладък, много ароматен и засилващ имунитета срещу летните настинки.
Ако ледът ти идва в повече, обаче, новите предложения са Ягодина и Цвекинада - газирани или негазирани, както си пожелаеш. Също решихме да удовлетворим вечния стремеж на традиционалисите и вече правим Айрян. Но! Нали се опитваме да следваме аюрведичната традиция, ето и класическата индийска версия на айряна - Ласи. В него освен кисело мляко и сол има комион и черен пипер. И да се опитваш да си представиш, няма да се получи. Трябва да опиташ!
Нов чай има също. Омагьосана гора (сладък бадем) е едното предложение. Това е нежен зелен чай, пикантно зелено мате, омайващ аромат на бадеми... Ободряващ, леко сладък и много ароматен. Другото ново предложение е плодов чай Малини с шоколад. Не съдържа хибискус, заради което я няма онази лека киселост и това прави чаят особено подходящ за малки деца и възрастни хора. Ако обичаш студен чай можеш когато ги приготвяш в къщи да охладиш всеки от двата след като го запариш и да сервираш с лед.
Нека твоят път те води... :)
06 юли 2009
новости в менюто
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 comments:
Публикуване на коментар